Περιοχές καλλιέργειας
Ερυθρή ποικιλία, που έγινε γνωστή χάρη στα θαυμάσια κρασιά που δίνει στην κοιλάδα του Ροδανού, καλλιεργούμενη σήμερα σε πολλές περιοχές στον κόσμο. Στην Ελλάδα η καλλιέργειά της...
Περιοχές καλλιέργειας
Ερυθρή μεσογειακή ποικιλία ισπανικής καταγωγής καλλιεργούμενη σε αρκετές ξηροθερμικές περιοχές στον κόσμο. Στην Ελλάδα είναι συνιστώμενη ως βελτιωτική σε 18 νομούς στα Δ...
Περιοχές Καλλιέργειας
Μία από τις πιο εκλεκτές ερυθρές ελληνικές ποικιλίες, η οποία καλλιεργείται στο νομό Κορινθίας και κυρίως στη ζώνη της Νεμέας (παλιότερη ονομασία Αγ. Γεώργιος) και σποραδικά στο...
Περιοχές καλλιέργειας
Ερυθρή ποικιλία μικρασιατικής προέλευσης καλλιεργούμενη στη Σάμο, την Ικαρία, στα Δωδεκάνησα, τη Λήμνο, τις Κυκλάδες, τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη Θράκη.
Φυτό
Είναι...
Περιοχές καλλιέργειας
Ερυθρή ποικιλία η οποία καλλιεργείται στους νομούς Αχαϊας, Ηλείας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας και σποραδικά στους νομούς Κέρκυρας, Αρκαδίας, Χαλκιδικής και Μαγνησίας, καταλαμβάνον...
Περιοχές καλλιέργειας
Μία από τις πιο πλούσιες σε χρώμα ελληνικές ποικιλίες αμπέλου, ιταλικής πιθανά προέλευσης, καλλιεργούμενη στη Λευκάδα και σποραδικά στην Πρέβεζα, το Αγρίνιο, την Πάτρα....
Περιοχές καλλιέργειας
Από τις πιο πλούσιες σε χρώμα ποικιλίες αμπέλου, γηγενής του αιγαιοπελαγίτικου χώρου. Καλλιεργούνταν αρχικά στις Κυκλάδες, τη Ρόδο και την Κρήτη, περιοχές από τις οποίες επεκτά...
Περιοχές καλλιέργειας
Ερυθρή ποικιλία ιταλικής προέλευσης, καλλιεργούμενη στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνης και σποραδικά στις Κυκλάδες.
Φυτό
Είναι ζωηρό, εύρωστο, παραγωγικό...
Περιοχές καλλιέργειας
Διεθνής ερυθρή ποικιλία καταγόμενη από το Bordeaux της Γαλλίας, της οποίας η καλλιέργεια θεωρήθηκε απαραίτητη για τη βελτίωση των ερυθρών οίνων που παράγονταν από ορισμ...
Περιοχές καλλιέργειας
Ερυθρή ποικιλία καλλιεργούμενη στη Ζάκυνθο και σποραδικά στα νησιά των Κυκλάδων.
Φυτό
Είναι ζωηρό, παραγωγικό, ανθεκτικό στον περονόσπορο, σχετικά ανθεκτικό στ...
Περιοχές καλλιέργειας
Παλιά ερυθρή μεσογειακή ποικιλία, καλλιεργούμενη στη νότια Γαλλία. Στην Ελλάδα καλλιεργήθηκε πολύ νωρίς, πριν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, κυρίως στη Μακεδονία και τη Θρ...
Περιοχές καλλιέργειας
Ερυθρή ποικιλία, γαλλικής προέλευσης, καλλιεργούμενη στην περιοχή του Bordeaux, η οποία κατέλαβε τα τελευταία χρόνια σημαντικές εκτάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα καλλ...
Περιοχές Καλλιέργειας
Μία από τις πιο αξιόλογες ερυθρές ποικιλίες της Κρήτης, καλλιεργούμενη σε μεγαλύτερη έκταση στο νομό Ηρακλείου.
Φυτό
Είναι ζωηρό, εύρωστο, πολύ γόνιμο, παραγωγικό, μέτρ...
Περιοχές καλλιέργειας
Πολύ παλιά, γηγενής, ερυθρή ποικιλία, αναφερόμενη ως «Λημνία σταφυλή» στο «Ονομαστικόν» του Πολυδεύκη, κέντρο καλλιέργειας της οποίας υπήρξε η Λήμνος. Σήμερα καλλιεργείται στη...
Περιοχές καλλιέργειας
Ερυθρή ποικιλία καλλιεργούμενη στους νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων, και σποραδικά στις νότιες Κυκλάδες και την Κεφαλονιά. Αναφέρθηκε ότι η ποικιλία Αλεάτικο...
Περιοχές καλλιέργειας
Ερυθρή ποικιλία καλλιεργούμενη σε μικρή έκταση στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Τρίκαλα, Λάρισα). Οι αμπελουργοί την αποκαλούν συχνά και Λημνιό, χωρίς να είναι η ίδια με το Λημνιό ποικιλ...
Περιοχές καλλιέργειας
Ισπανικής προέλευσης ερυθρή ποικιλία ιταλικής προέλευσης, καλλιεργούμενη σε μεγάλη έκταση στη νότια Γαλλία. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σαν βελτιωτική ποικιλία σε 15 νομού...
Περιοχές Καλλιέργειας
Ερυθρή ποικιλία καλλιεργούμενη διάσπαρτα στην Κρήτη (Χανιά, Λασίθι), τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Λακωνία, την Αχαϊα, τη Μεσσηνία, την Αμοργό, τη Σαντορίνη και τα Γ...
Περιοχές καλλιέργειας
Είναι η ευγενέστερη ερυθρή ποικιλία του βορειοελλαδικού χώρου. Καλλιεργείται κυρίως στην Νάουσα, τη Γουμένισσα, το Αμύνταιο, τη Ραψάνη, το Τρίκωμο, τη Σιάτιστα, το Βελβεντό και...
Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.