To κρεμμύδι είναι φυτό, γνωστό και με τα ονόματα κρόμμυον ή Άλλιον το κοινό. Το κρεμμύδι είναι λαχανικό με επιστημονική ονομασία Άλλιο το κρόμμυο (Allium cepa) και πιθανή προέλευση από τη νοτιοανατολική Ασία. Τα φύλλα αλλά και ο βολβός (κοκκάρι) του τρώγονται, έχοντας χαρακτηριστική καυτερή γεύση και άρωμα, που μετριάζεται αν το κρεμμύδι μαγειρευτεί. Η φύτευση του κοκκαριού στην Ελλάδα γίνεται από τον Σεπτέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο για τα νωπά κρεμμύδια και από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο για τα ξερά. Είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς θεωρούνταν -όχι άδικα- δυναμωτικό αλλά και με ιαματικές ιδιότητες, ενώ η εύκολη καλλιέργειά του και η μεγάλη διάρκεια ζωής σε αποθήκευση βοήθησαν στη διάδοσή του. Χρησιμοποιείται ωμό αλλά και ως γευστική προσθήκη σε πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής αλλά και διεθνούς κουζίνας.
Βοήθεια - Τηλεφωνικές Παραγγελίες, Δευτέρα-Σάββατο 8:00-19:00 στο 2105621667
Pittosporum tobira var. Wheeler s Dwarf
Θάμνος αειθαλής, ύψους 30-70 εκατοστών με σφαιρική κόμη και φύλλα δερματώδη γυαλιστερά. Κατάλληλο για δημιουργία μπορντούρας ανάλογων εδαφοκλιματικών απαιτήσεω...
Aβούτυλο ραβδωτό πανασέ Abutilon striatum var. Thompsonii
Ποικιλία του Abutilon striatum με φύλλα που φέρουν στο έλασμά τους άφθονες κίτρινες κηλίδες και άνθη πορτοκαλί χρώματος.
Abutilon striatum
Θάμνος αειθαλής, γρήγορης ανάπτυξης που φθάνει τα 2-3 μέτρα ύψος. Ανθίζει συνέχεια από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο με άνθη πορτοκαλοκίτρινα με κόκκινες γραμμές, κρεμάμενα καμπανο...
Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.